Silozurile de mari dimensiuni pentru depozitat cereale din beton armat au cunoscut o dezvoltare semnificativă între anii 1960-1989, reflectând necesitațile economiei din acea perioadă. Fondul construit din acest tip de structuri prezintă deficiențe inerente după ani de funcționare, siguranța în utilizare fiind o problemă din ce în ce mai frecvent formulată.
În România sunt în funcțiune circa 200 de coșuri industriale înalte din beton armat, multe dintre aceste structuri suferind de-a lungul timpului degradări pronunțate. Acțiunea temperaturii este o acțiune determinantă în aceste cazuri.
Articolul tratează evaluarea stării structurale a unor stâlpi de susținere a liniilor electrice, din beton armat, precum și măsurile de reabilitare necesare
La un complex de hale din Bucureşti pardoseala, armată cu armătură dispersă (fibre), prezintă o stare avansată de fisurare. Prezentul material are ca obiect stabilirea cauzelor care au dus la această stare şi propunerea soluţiei de remediere care se impune.
În urma unei furtuni, la un complex de hale industriale din Bucureşti s-a înregistrat un accident prin expulzarea unui perete exterior a halei Corp E din acest complex. Deasemenea, la toate halele complexului se înregistrează din apele de precipitaţii prin elementele de învelitoare şi prin elementele de tâmplărie termopan. Prezentul material stabileşte cauzele accidentului, măsurile de protecţie necesare, precum şi măsurile de remediere ale infiltraţiilor de ape din precipitaţii.
Obiectul prezentului articol este analiza cauzei care a dus la fisurarea fundaţiilor din beton armat al unui siloz metalic pentru cereale. Silozul este compus din 10 celule fiecare avand capacitatea de 1000 To. Silozul a fost proiectat şi executat de curând. La darea în exploatare s-a observat apariţia următoarei stări de fisurare:
În ansamblul obiectelor care constituie staţia de tratare a apei se găsesc două rezervoare cu funcţia de fermentatoare la care corpul cilindric este realizat din beton precomprimat cu fascicule de precomprimare dispuse în plan orizontal (formă circulară) şi fascicule verticale dispuse în lungul generatoarelor cilindrului. În vederea refuncţionalizării acestora se investighează calitativ starea armăturii de pretensionare pe cele două direcţii şi să se formuleze un punct de vedere privind posibilitatea utilizării în continuare a acestor fermentatoare şi eventual, dacă este cazul, cu ce măsuri suplimentare de siguranţă.
La un siloz de cereale, cu structura din beton armat, aflat în exploatare din anii '70, s-a constatat o stare avansată de fisurare. Articolul prezintă cauzele acestei stări precum și măsurile necesare de remediere.
Articolul descrie alcătuirea constructivă precum și evaluarea stării unui siloz de cereale, cu capacitatea de 33500 tone, situat în Transilvania, aflat în exploatare din 1983