Detalii consolidare structuri din zidărie - Consolidarea structurilor existente - Proiectare

Consolidarea structurilor din zidarie este un proces complex a carei reusita depinde de respectarea unor operatii si detalii specifice.

Citeste articolul complet pe Encipedia: Detalii consolidare structuri din zidărie.

Comments

  • Detaliul de intersectie a doi pereti in forma de T este foarte interesant. Totusi, ati aplicat asta in practica? Cum scoti o caramida din 4 in 4 asize si cum o betonezi? Eventual indesi mortar, dar betonare nu cred. Daca plasele se leaga cu agrafe mai des in zona coltului nu obtinem aceelasi efect?
  • Buna ziua,

    Detaliul este aplicabil in special in situatia in care consolidarea peretelui de zidarie se face cu un strat mai gros de beton turnat in cofraj. In functie de starea si alcatuirea zidariei, se pot practica goluri la cate 4..5 asize si betona, odata cu betonul de consolidare turnat in cofraj, sau chiar se poate practica o indepartare totala a unui plan vertical de caramizi si betonarea acestui spatiu odata cu peretele.
    In cazul unui strat mai subtire de tencuiala armata, aplicata prin torcretare devine mai judicioasa practicarea unor gauri prin caramizi, ce urmeaza a fi matate cu mortar ulterior, prin care vor trece armaturile de conectare a plaselor 
  • Buna ziua,
    Referitor la "Detaliu bordare gol fereastră/uşă" :
    - pentru barele verticale ce reprezinta Lancoraj? ancoraj in fundatiile existente? suprapunere cu mustati deja ancorate in fundatii; ancoraj in eventualele lucrari de camasuire a fundatiei?
    - pentru barele orizontale cred ca este o greseala cand se specifica "Bare verticale fi12 pe toata inaltimea"

    Referitor la "Detaliu cămăşuire intersecţie perete, cu consolidarea tuturor pereţilor" :
    - cum se pot umple cu mortar de ciment gaurile forate in care s-au introdus armaturi in prealabil?
    - subscriu la comentariul colegului biggred si nu cred ca in practica curenta se poate realiza asa ceva, mai ales cu mana de lucru nespecializata din ziua de azi;
    - as opta pentru desfacerea locala in strepi a zidariei pe zona de intersectie a peretului si betonarea golului, creand astfel un stalpisor; se pune intrebarea daca e nevoie sa indesam si agrafele+barele orizontale pentru a crea un "etrier" deschis?

    P.S. Poate ne puteti ajuta si cu niste detalii de consolidare/subzidiri la fundatii. Am vazut multe solutii de interventie la fundatii facute dupa principiul "cum e mai usor de executat" decat solutii care sa aduca un plus de capacitate portanta atat structurala cat si geotehnica.
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.82.1: array (
  0 => '2016-02-10 14:57:32',
)