Infrastructuri si fundatii - Structuri in cadre de beton armat - Educational

Realizarea infrastructurilor la construcții cu structura în cadre de beton nu ridică probleme deosebite. Structurile în cadre transmit eforturile la infrastructură relativ uniform distribuit, în proporții apropiate prin toți stâlpii.

Citeste articolul complet pe Encipedia: Infrastructuri si fundatii.

Comments

  • Foarte bun articolul!
  • Buna ziua, privitor la solutia cu grinzi de fundare la cladiri in cadre, acolo scrie ca se poate utiliza beton simplu pt. a se ajunge la terenul de fundare. Eu am desenat un detaliu ca sa-mi fie mai usor sa explic http://docdro.id/MoubjIf . Si vreau sa va  intreb cat de inalt poate sa fie blocul de beton simplu si daca trebuie totusi armat macar constructiv si daca nu este o problema ca grinda nu are legatura cu blocul simplu.
    Solutia cu bloc simplu mi-ar permite sa dimensionez grinda din rigiditate si moment de  calcul, ceea ce ar fi mai economic pt mine. pt ca in cazul exemplului care l-am dat grinda va avea o inaltime de 1m.
    Insa daca eu ar trebui sa consider grinda de la nivelul de incastrare -0.1 m pana la niveulul de fundare -1.4 atunci cresterea dimensuinii sectiunii de beton ar duce si la cresterea armaturii, pt. ca armatura s-ar dimensiona din procent minim, cea de calcul fiind mai putina.
    Si alta intrebare ar fi daca pot utiliza cumva cuzineti sub stalpi, pt. a evita ingrosarea grinzii si respectiv folosirea de etrieri dubli.
    Solutia cu fundatii izolate nu imi iasa economic.
    Ms mult, sper ca m-am facut inteles.

  • PS. Constructia se presupune a fi intr-o zona cu ag=0.2g. Ms
  • Buna ziua,

    Eu am o intrebarea in legatura cu modelarea fundatiilor in SAP2000 pentru o hala metalica cu deschidere de 20m.
    Daca consider cadru transversal incastrat  la baza, imi rezulta la baza un moment de 345KNm si o forta taietoare de 145kN. 
    Daca modelez cuzinetul cu element liniar si fundatia cu shell pe mediu winkler, din cauza rotirii fundatiei, efortul la baza stalpului la interfata cuzinetului scade de 7 ori fata de modelul initial, astfel starea de eforturi pe fundatii e mai mica decat de ce am considerat pe modelul incastrat.
    Credeti ca ar trebui sa ma bazez pe modelul winkler si reverific structura metalica pe mediul winkler sau fac un model  cu numai cuzinetii si talpile si consider reactiunile din modelul initial pe capetele cuzinetilor?
    Nu as dori sa pun grinda de echilibrare pe deschiderea respectiva.
    Multumesc!
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.59.1: array (
  0 => '2013-07-01 01:28:42',
)