Buna ziua,Intampin urmatoarea problema cu echipa de verificatori pentru un proiect alcatuit din pereti structurali din b.a. clasa II de importanta expunere:
La verificarea deplasarilor la starea limita de serviciu nu mi se accepta sub nici o forma alta rigiditate de calcul alta decat 0.5EI desi eu am formulat urmatoarele argumente:
1 - conf. paragraf. 4.5.2 (9) din P100 - Pentru structurile clădirilor alcătuite din beton armat, din beton cu armătură rigidă sau din zidărie, la evaluarea rigidităţilor elementelor de rezistenţă se vor considera efectele fisurării betonului, respectiv mortarului.În lipsa datelor care să permită o evaluare mai precisă, rigiditatea la încovoiere a elementelor structurale de beton armat se poate considera egală cu jumătate din valoarea corespunzătoare secţiunilor nefisurate. Eu am determinate/pot determina aceste rigiditati conf. paragraf 6.6. din CR 2.1.1-1.
2. conf. anexei E din P100 in definitie, dar la paragraful de ULS nu de SLS, mi se refuza definitia lui dre = definit in cadrul paragrafului E.1. În lipsa datelor care să permită o evaluare mai precisă, rigiditatea la încovoiere a elementelor structurale de beton armat, utilizată pentru calculul valorii dre, se consideră egală cu jumătate din valoarea corespunzătoare secțiunilor nefisurate, adică 0,5EcIg, cu excepția elementelor structurilor cu pereți de beton, pentru care rigiditățile de proiectare se vor lua conform CR 2-1-1.1. Pentru structuri realizate din alte materiale, prevederi referitoare la valorile de proiectare ale rigidității elementelor structurale sunt date în capitolele relevante ale Codului.
Mentionez faptul ca structura, in lipsa unui calcul neliniar, este supusa unui q in baza unui au/a1=1.00.
Rog ajutor pentru a evita introducerea de noi pereti.
Comments