Am solicitat si am platit doua Proiecte Tehnice la o cladire P + 1E . Nici la primul nici la al doilea proiect nu s-a modelat structura , desi are o parte destul de delicata , pe care multi structuristi au contestat-o . Mai precis o consola pe colt de 3.5m de la colt spre stanga si 3.5m spre dreapta . Iar cireasa de pe tort ar fi : pe langa placa peste parter sustinuta de cele doua grinzi de 3.5m in consola , se sprijina o mica placa spre exterior cu torsiunea in echilibru . Precizez ca din considerente de arhitectura inaltimea grinzii de la parter e de 59cm , si ar putea fi marita la maxim 66cm . Am vazut in CSI Safe ca deformatia de lunga durata depinde de multi factori , si pe langa tipurile de incarcari : DL ( dead load ) , SDL ( Superimposed Dead Load ) , LL ( Live Load ) , mai depinde si de multi alti factori . Pe langa asta nici unul din proiectanti nu mi-a oferit : Breviar de Calcul . Cand am intrebat de breviar , mi s-a zis ca asa ceva nu le-a cerut inca nimeni . Am inteles ca legea 10/1995 prevede ca proiectantii sa ofere pe langa proiectul tehnic si breviarul de calcul . La momentul actual sint in cumpana , sa solicit inca un proiect tehnic , dar calculat cu soft de proiectare Etabs&Safe , Staad Pro etc , dar sa mi se ofere si : Breviarul de Calcul .
Al doilea proiectant nu si-a trecut numele pe proiect . Mi-a zis ca din moment ce am deja un proiectant oficial , el nu-si poate trece numele pe proiect . Ideea e ca neavand un Breviar de Calcul , nu sint 100% sigur ca ar fi corect nici cel de-al doilea proiect tehnic . Al doilea proiectant mi-a zis verbal , ca el asa crede ca sageata va fi de 1cm . Dar verbal ! Nu prin breviar de calcul . Si n-a precizat care sageata , de scurta sau de lunga durata .
Doar ca mi-e greu sa stiu cine are experienta cu softuri de modelare , si stapaneste foarte bine instrumentul asta de proiectare
Adica cineva care se pricepe foarte bine la Etabs&Safe , si poate calcula si manual , in asa fel incat rezultatele manuale sa fie aproape identice ( sau sub un anumit procent de toleranta ) cu rezultatele din Etabs&Safe .
Comments
Precizez ca din considerente de arhitectura inaltimea grinzii de la parter e de 59cm , si ar putea fi marita la maxim 66cm .
Am vazut in CSI Safe ca deformatia de lunga durata depinde de multi factori , si pe langa tipurile de incarcari : DL ( dead load ) , SDL ( Superimposed Dead Load ) , LL ( Live Load ) , mai depinde si de multi alti factori .
Pe langa asta nici unul din proiectanti nu mi-a oferit : Breviar de Calcul . Cand am intrebat de breviar , mi s-a zis ca asa ceva nu le-a cerut inca nimeni .
Am inteles ca legea 10/1995 prevede ca proiectantii sa ofere pe langa proiectul tehnic si breviarul de calcul .
La momentul actual sint in cumpana , sa solicit inca un proiect tehnic , dar calculat cu soft de proiectare Etabs&Safe , Staad Pro etc , dar sa mi se ofere si : Breviarul de Calcul .
Al doilea proiectant nu si-a trecut numele pe proiect .
Mi-a zis ca din moment ce am deja un proiectant oficial , el nu-si poate trece numele pe proiect .
Ideea e ca neavand un Breviar de Calcul , nu sint 100% sigur ca ar fi corect nici cel de-al doilea proiect tehnic .
Al doilea proiectant mi-a zis verbal , ca el asa crede ca sageata va fi de 1cm .
Dar verbal ! Nu prin breviar de calcul .
Si n-a precizat care sageata , de scurta sau de lunga durata .
Doar ca mi-e greu sa stiu cine are experienta cu softuri de modelare , si stapaneste foarte bine instrumentul asta de proiectare
Adica cineva care se pricepe foarte bine la Etabs&Safe , si poate calcula si manual , in asa fel incat rezultatele manuale sa fie aproape identice ( sau sub un anumit procent de toleranta ) cu rezultatele din Etabs&Safe .