Armare longitudinala diafragme

edited November 2016 in General
Am intalnit o problema,la diafragme cu suprarezistenta mare la moment (zona A este pe doua etaje datorita regimului de inaltime) pentru a respecta momentul capabil din zona B (dilatat cu km*omega) sunt nevoit sa maresc diametrul barelor longitudinale. Daca fac asta, voi suprapune fi14 ( din zona A ) cu fi20 ( din zona B), lungimea de suprapunere o fac pentru 60*14, dar eu la baza zonei B , am moment capabil pentru armare cu fi 14. Intrebarea este : ce este de facut in astfel de situatii, maresc zona A pana cand nu mai sunt nevoit sa fac salt de la diametru mai mic la diametru mai mare?Codul nu ofera informatii despre cum ar trebui sa detaliem barele verticale in astfel de situatii.

Daca zona A este pe doua niveluri, putem scadea diametrul barelor verticale pe inaltimea ei (asigurandu-ma ca am omega la etajul 1 mai mare ca 1? )

Daca respect Mcap >Med (dilatat ) pentru diafragme, pot scadea diametrul barelor pe inaltime de la fi25 la fi 14 ( pastrand acelasi numar de bare ).

Comments

• Diagrama momentelor de proiectare pentru pereti din P100-1 (figura 5.1) arata ca momentul de proiectare in zona B nu trebuie sa depaseasca valoarea momentului capabil de la baza peretelui (zona A). Limitarea este inclusa si in relatia 5.6. Prin urmare, nu este necesar sa se sporeasca armatura fata de cea rezultata in zona A.
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.479.1: array (
  0 => '2017-02-07 19:16:08',
)