Proiect cu probleme

Buna ziua, am inceput executia unui proiect in bucuresti, Demisol+P+4e care imi ridica serioase semne de intrebare referitor la cat de bine e facut. Peretii de subsol nu au carcase intermediare si nici la colturi. Planseul peste subsol este de tip dala groasa de 20cm, nu are centuri perimetrale unde sprijina pe pereti!!!! (plasa de la peretii se termina direct in placa), stalpii nu sunt armati suplimentar pe zona de capitel, goluri mari nebordate. Ca executant ce pot sa fac? Proiectantul a spus ca totul e ok dupa parerea lui.
Am atasat niste planuri de cofraj si armare si astept o parere asa la prima vedere.

Comments

• edited May 2016

Bună ziua,

În situația prezentată pașii conform legislației ar fi:

• înștiințare diriginte de șantier, respectiv dirigintele va informa beneficiarul (în scris)
    • realizarea unei expertize pe proiect (dacă va fi cazul) 
    • reproiectare dacă va fi cazul sau nu, sau după caz modificarea locală a documentației scrise sau desenate, conform expertizei.

Suspendarea lucrării până la un aviz din partea dirigintelui. Dirigintele/investitorul nu-și poate formula un accord până nu obține un aviz din partea proiectantului.

Toate solicitările se fac în scris (atât solicitarea dumneavoastră, cât și răspunsul părților) respectând legislația actuală. ( nr. de intrare/ieșire, exemplu: http://ebooks.unibuc.ro/StiinteCOM/comunicare/13.htm). Documentație ce va fi atașată cărții tehnice. 

Beneficiarul nu-și poate asuma răspunderea fără avizul dirigintelui de șantier (asumarea răspunderii nu are valabilitate legală), dacă nu este de specialitate (inginer proiectant sau constructor). Chiar și în situația în care beneficiarul este de specialitate nu poate formula acordul având caracter legal (putând fi invocat în instanță în cazul unui litigiu), dacă nu este poiectant sau diriginte în cadul lucrării.

Ca procedură, se informează în scris dirigintele cu cele semnalate pe acest forum, ca încadrare cu nerespectarea normelor CR2-1-1:2013, SREN1992-1-1:2004, NP 112/2014 privind criteriile constructive, dacă proiectul a fost realizat înaintea actualizării acestor norme se va face referire la cele vechi, plus un punct de vedere din partea proiectantului în privința respectării normelor actuale. Normele care au stat la baza proiectării se găsesc stipulate în memoriul tehnic de specialitate.

(.... O parte din criteriile constructive nu se regăsesc în documentația desenată...... Solicitați un punct de vedere, de ce acestea nu s-au respectat.)

Datul cu părerea despre proiect sau despre alte situații la noi este foarte utilizat, comentariile legate de cele expuse (plnașe) din partea mea nu se cuvin.

Mă bucură faptul că ați semnalat acest lucru, o parte din executanți nu omit aceste aspecte în faza de execuție.

Succes și calitate!

Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.467.1: array (
  0 => '2016-05-07 04:42:27',
)