It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!
Buna ziua,
Am vazut ca in P-100 spectrul normalizat de raspuns elastic este definit pentru perioade mai mici de 5 s. As dori sa stiu ce valori ar trebui sa consider pentru perioade mai mari de 5 s.
Va multumesc.
Info | CommentModel->PageWhere() |
Info | CommentModel->CachePageWhere() |
Info |
Comment.Page.30.445.1: array ( 0 => '2015-06-04 09:23:25', ) |
Comments
P100/2013 normeaza situatiile uzuale, fiind un normativ de proiectare a cladirilor.
In marea majoritate a cazurilor, normarea unui spectru pe intervalul de perioade de pana la 4,0 secunde este suficienta.
In cazuri mai speciale, care nu intra sub incidenta P100, se pot folosi materiale informative descrise in literatura de specialitate.
De exemplu, in Anexa A (informativa) din Eurocode 8 este precizat un mod de estimare a spectrului de raspuns elastic pentru deplasari, utilizabil la structuri cu perioade lungi de vibratie.
Bună ziua,
Poți da mai multe date despre sistem? Este un sistem structural pentru construcții civile sau construcții speciale?
La acest tip de sistem, la care perioadele fundamentale sunt foarte lungi, calculul este ceva mai special. Sistemul poate fi sensibil chiar și la acțiunea vântului, putând intra în rezonanță și implicit amplificare dinamică, în CR 4-1.1 se dau date despre acest fenomen. În plus, trebuie să se țină seama de amplasament, sistemul fiind sensibil și la alte acțiuni seismice din exteriorul teritoriului României. La aceste sisteme, flexibile, cel mai important este îndeplinirea verificărilor de deplasare (relative și generală).
Sunt interesat de problema pe care ai ridicat-o, aceasta nefiind una uzuală. Dacă ai date ce prezintă interes poți să le expui.
O zi bună!
Ceva date poți găsi aici http://77.36.72.235/%3E/aicpsreview.ro/pdf/revista-constructii-metalice-3/ , pag. 61.
sau Steel, concrete, and composite design of tall buildings Bungale S. Taranath