Spectrul normalizat de raspuns elastic

edited June 2015 in General

Buna ziua,

Am vazut ca in P-100 spectrul normalizat de raspuns elastic este definit pentru perioade mai mici de 5 s. As dori sa stiu ce valori ar trebui sa consider pentru perioade mai mari de 5 s.

Va multumesc.

Comments

• edited June 2015 Accepted Answer
    Buna ziua,
    P100/2013 normeaza situatiile uzuale, fiind un normativ de proiectare a cladirilor.
    In marea majoritate a cazurilor, normarea unui spectru pe intervalul de perioade de pana la 4,0 secunde este suficienta.
    In cazuri mai speciale, care nu intra sub incidenta P100, se pot folosi materiale informative descrise in literatura de specialitate.
    De exemplu, in Anexa A (informativa) din Eurocode 8 este precizat un mod de estimare a spectrului de raspuns elastic pentru deplasari, utilizabil la structuri cu perioade lungi de vibratie.
  • edited June 2015 Accepted Answer

Bună ziua,

Poți da mai multe date despre sistem? Este un sistem structural pentru construcții civile sau construcții speciale?

La acest tip de sistem, la care perioadele fundamentale sunt foarte lungi, calculul este ceva mai special. Sistemul poate fi sensibil chiar și la acțiunea vântului, putând intra în rezonanță și implicit amplificare dinamică, în CR 4-1.1 se dau date despre acest fenomen. În plus, trebuie să se țină seama de amplasament, sistemul fiind sensibil și la alte acțiuni seismice din exteriorul teritoriului  României. La aceste sisteme, flexibile, cel mai important este îndeplinirea verificărilor de deplasare (relative și generală).  

Sunt interesat de problema pe care ai ridicat-o, aceasta nefiind una uzuală. Dacă ai date ce prezintă interes poți să le expui.

O zi bună!

• Bună ziua,

Vă mulțumesc pentru răspunsurile date.

Din păcate nu am prea multe date interesante. Este vorba doar despre un proiect didactic ce constă în proiectarea unei clădiri de birouri de 200 m înălțime, în București. 

• Să fim serioși, nimic special  " o clădire de birouri de 200 m înălțime, în București" ! Eu o văd foarte interesantă, chiar și la nivel didactic. Ridică problem serioase de conformare - dinamica structurilor, utilizarea de sisteme "outriggers", care la noi sunt la început; utilizarea de sistem de control dinamic. Cred că mai multe date din ce te interesează găsești în literatura din țările cu tradiție, deja (SUA, Japonia, China),  în așa ceva. Oricum ne poție expune date ce au stat la baza conformării, cum ai reușit să reduci momentele la bază, deplasările etc. Sunt foarte multe elemente doar de concept ce pot fi expuse.
  • edited June 2015

Ceva date poți găsi aici http://77.36.72.235/%3E/aicpsreview.ro/pdf/revista-constructii-metalice-3/ , pag. 61.

sau Steel, concrete, and composite design of tall buildings Bungale S. Taranath 

• Va multumesc.
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.445.1: array (
  0 => '2015-06-04 09:23:25',
)