Modelul de calcul structural - Structuri cu pereti de beton armat - exemplu de calcul - Educational

Construirea modelului de calcul cu prezentarea schematică a aspectelor aferente.

Citeste articolul complet pe Encipedia: Modelul de calcul structural.

Comments

• Salut. In P100-2013 cap. 5.6.1 scrie ca grinzile si stalpii la structuri duale cu pereti de beton se vor dimensiona ca pentru structuri tip cadru, acest lucru inseamna ca pt. a dimensiona aceste elemente eu trebuie sa mai fac un model structural din care sa sterg peretii de b.a. si cand pot considera eu ca am o structura duala? Ms
  • Clasificarea structurii ca structura duala se face conform prevederilor P100-1/2013, cap. 5 (vezi definitii). In principiu, daca pentru structura considerata contributia cadrelor in asigurarea rezistentei, ductilitatii si rigiditatii este esentiala atunci structura este duala. 

Calculul structural pentru structura duala se face pe un model complet al structurii care cuprinde deopotriva cadrele si peretii. Dimensionarea si detalierea cadrelor structurii duale se face conform prevederilor P100-1/2013 pentru structuri in cadre.
  • Ms mult pt. raspuns. Mi-am pus intrebarea asta datorita faptului ca am observat ca eforturile in stalpii si grinzile cadrelor mi s-au parut cam mici si m-am gandit sa nu subdimensionez.
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.411.1: array (
  0 => '2016-03-04 07:42:47',
)