Cauza aparitiei fisurilor la fundatia inelara a unor silozuri metalice - Structuri pentru constructi

Obiectul prezentului articol este analiza cauzei care a dus la fisurarea fundaţiilor din beton armat al unui siloz metalic pentru cereale. Silozul este compus din 10 celule fiecare avand capacitatea de 1000 To. Silozul a fost proiectat şi executat de curând. La darea în exploatare s-a observat apariţia următoarei stări de fisurare:

Citeste articolul complet pe Encipedia: Cauza aparitiei fisurilor la fundatia inelara a unor silozuri metalice.

Comments

  • Buna ziua,
    As avea si eu o intrebare in legatura cu aceste fundatii inelare pentru silozuri. In cazul unui siloz metalic cu fundul conic ingropat in pamant, in care si canalele de aerare sunt inclinate, fundul conic se poate lega de fundatiile inelare cu consecintele de rigoare din pct de vedere al fortelor transmise sau se poate calcula ca o placa independenta rezemata pe umplutura de sub ea?
    Va multumesc.
  • Buna ziua!
    Ambele variante sunt posibile.
    Alegerea uneia dintre ele este conditionata in primul rand de caracteristicile materialului de umplutura.
    Daca umplutura este realizata si compactata corespunzator, apare avantajoasa decuplarea fundului conic de fundatiile inelare si rezemarea ei direct pe teren. Ramane de cuantificat scaderea de rigiditate spatiala a fundatiilor inelare datorita decuplarii de fundul conic.
    In cazul unei umpluturi executate deficitar sau a unui teren de fundare cu probleme (sensibil la umezire, etc) apare mai fezabil solutia de legare a fundului conic de fundatia inelara, considerand si  dezavantajele mentionate de Dvs.
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.40.1: array (
  0 => '2013-04-02 12:28:38',
)