p100-2012 cap 5.3.4.1.1Rezistenţa la încovoiere şi forţă tăietoare a grinzilor

5.3.4 Verificări la starea limită ultimă şi prevederi de alcătuire
5.3.4.1 Grinzi
5.3.4.1.1 Rezistenţa la încovoiere şi forţă tăietoare

(1)               Pentru calculul grinzilor la starea limită ultimă, la încovoiere şi forţă tăietoare, se utilizează ca document normativ de referinţă SR EN 1992-1-1.

(2)               Lăţimea efectivă a grinzilor cu secţiune în formă de T, în zona aripilor, , se determină după cum urmează :

-    în cazul grinzilor care intră într-un stâlp de margine,  se ia egală cu lăţimea stâlpului, bc, dacă nu există grinzi transversale în nod, şi egală cu bc plus de două ori grosimea plăcii, hf, de fiecare parte a grinzii, dacă asemenea grinzi există.

-    în cazul grinzilor care intră în stâlpii interiori,   este mai mare decât valorile indicate mai sus cu câte 2hf  de fiecare parte a grinzii

Nu mi se pare clar cum se determina latimea activa a grinzilor. Atasat aveti o imagine pentru a-mi confirma daca am inteles cum trebuie determinarea latimii active a grinzilor pentru diferite pozitii ale a stalpilor si grinzilor.

Va multumesc anticipat!image

http://www.scribd.com/doc/220336125/Swawn-P100-Model

Cu respect,

ing. Ciprian FARCAS

Comments

• Accepted Answer
    Buna ziua,
    Va rog sa vizualizati Fig. 5.76 pag. 168 din Proiectarea structurilor conform EC2....... de Kiss Onet
    Sper sa va ajute.

Cu stima,
    Ing. Grigoras Vlad
  • edited May 2014 Accepted Answer
    Buna ziua,

Discutia a fost mutata si poate continua in categoria General a forumului, categoria Feedback tehnic fiind rezervata subiectelor  legate de funcționalitatea site-ului precum și propunerilor de îmbunătătire.

Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.371.1: array (
  0 => '2014-04-29 18:03:25',
)