Proiectare siloz cereale

Am rugamintea daca ma puteti lamuri cu privire la cerintele de proiectare care trebuiesc respectate de furnizor in momentul in care mi se intocmeste oferta tehnica pentru un siloz de stocare cereale.  Silozul are capacitatea totala de 1000 to, compus din doua celule de 500to fiecare, amplasare in com. Tinosu, jud. PH. Intreb pentru ca am primit oferte tehnice pe diferiti coeficienti de calcul celule (seism, incarcare zapada, vant). Spre exemplu:
- producator francez :zăpadă 75 daN/m² ; vânt 166 km/h . Calculul la seismicitate al celulelor este conform normelor franceze NF P 22-630, acceleraţie orizontală 6 %g (Ks).
- producator spaniol : Viteza vantului: 150km/h (100 kg/m2)
Incarcare zapada: 200kg/m2
Zona Seísmica: Coeficient considerat 0,28g – UBC (1997) 3

Intrebarea este daca acest tip de constructie intra sub incidenta P100-2013?
Multumesc anticipat!

Comments

• edited March 2014 Accepted Answer
    Constructia mentionata de Dvs., ca si orice alt tip de constructie permanenta pe teritoriul Romaniei, intra sub incidenta nivelului minim de siguranta impus de setul de normative romanesti in vigoare,promulgat de catre ministerul de resort. Aceste documente includ, printre altele, normarea actiunii seismice, din zapada, sau vant, sau combinarea actiunilor. Nivelul impus de acestea este unul minim obligatoriu, proiectarea putandu-se face la orice alta valoare cel putin egala acestui nivel minim.
  • Accepted Answer
    Domnule Mihai Pavel,  
    Am inteles punctul dvs. de vedere dar va rog frumos sa fiti mai explicit si imi cer scuze pentru exprimarea neavizata poate.
    Mai exact. proiectul meu, silozul de cereale, intra sub incidenta normativului P100-1/2013, partea care se refera la cladiri in general sau sub incidenta P100-4/2006 care se refera strict la silozuri si rezervoare metalice si adica fix obiectul proiectului?
    De altfel observ ca ati lansat un chestionar pentru a evalua aplicabilitatea noului normativ si efectele lui la nivel teoretic. Asta ce inseamna, ca ramane la latidudinea proiectantului ce normativ ia de bun, fie ca este normativul vechi P100/92, fie revizuit  in 2006 sau revizuit recent in 2013? 
    In ce fel se ocoleste ordinul 2465/2013 al MINISTERULUI DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE?
    Va rog a avea amabilitatea de a ma elucida.
    Multumesc.

• edited April 2014 Accepted Answer
    Buna seara,

Silozul de cereale intra sub incidenta P100-1/2013, acest act normativ avand ca domeniu de aplicabilitate cladirile (prin cladire fiind definita orice constructie supraterana constituita din fundatie, pereti si acoperis, avand ca scop adapostirea oamenilor sau a materialelor). Exista excluderi de la P100-1/2013 pentru structuri cu functii speciale, dar in sensul ca aceste tipuri de structuri, avand particularitati deosebite, au nevoie de reglementari de proiectare specifice. Silozul de cereale nu intra in exigentele acestor excluderi.
    Normativul P100-4/2006 nu exista si nici nu este in lucru, propunerea legata de elaborarea acestor tipuri de instructiuni tehnice normative nu a mai fost continuata, momentan.
    Chestionarul publicat pe platforma Encipedia are ca obiect un sondaj anonim printre utilizatorii Encipedia pentru colectarea, printre altele, unor date referitoare la practicile curente din proiectare. Chestionarul se adreseaza, in special, inginerilor proiectanti.
    Legat de aplicabilitatea normativelor si de ordinul MDRAP mentionat de Dvs., ordinul este in vigoare si nu se "ocoleste" in niciun fel.
    Este, intr-adevar, la latitudinea proiectantului a folosi orice material tehnic, verificatorul de proiecte atestat de catre MDRAP, si imputernicit cu competente in acest sens, certifica daca proiectul este corespunzator  cu normele in vigoare, prin stampilarea acestuia si intocmirea referatului de verificare cu mentiuni clare in acest sens.
    Va multumesc si eu pentru aducerea in discutie a acestor probleme.
  • Buna ziua! Numele meu este Toader Adrian si sunt student. Intrebarea mea este daca ma poate ajuta cineva cu niste materiale in vederea proiectarii unui siloz de cereale. Anul acesta termin facultatea si am ca tema la proiectul de diploma proiectarea unui siloz de cereale. daca ma puteti ajuta va las adresa de email: [email protected]

Va multumesc!
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.368.1: array (
  0 => '2014-03-22 19:11:55',
)