Radier dala groasa

Buna ziua,
Felicitari pentru acest proiect.
Am rugamintea de a furniza un exemplu de proiectare pentru un radier dala groasa ce necesita armatura si in zona centrala a placii. In actualul normativ nu am gasit decat necesitatea acestei armari dar nu si modalitatea de calcul.
Multumesc anticipat.

Comments

• Accepted Answer
    Buna ziua!
    Multumim pentru felicitari!
    Vom incerca sa furnizam materialul solicitat de Dvs. cat de curand.
  • Accepted Answer
    Buna ziua! Am si eu rugamintea de a-mi furniza un exemplu de proiectare ptr radier cu dala groasa. Va multumesc!
  • Accepted Answer
    Buna ziua,

Poate fi gasit undeva pe site proiectul la care se face reverire in discutie?
    Va multumesc anticipat.
  • Accepted Answer

Bună ziua,

Este în lucru un articol pe aceasta temă (calcul infrastructura și radier), acesta este început de ceva timp (06.2015), va cuprinde si fisiere de calcul. În momentul în care va fi finalizat se va transmite și aici link-ul.

Mulțumim pentru înțelegere!

• Accepted Answer

Exemplu de calcul la străpungere pentru un radier: fișier calcul și prezentare

• Accepted Answer
    Buna ziua!
    Recent, la proiectul unui bloc de 10 niveluri, la proiectarea radierului dala groasa de 1.10m, am intampinat o problema la care inca nu am un raspuns concret. Ruland in ETABS, cu metoda fasiilor, la verificarea la strapungere, stalpii centrali verifica, programul luand ca forta taietoare VEd jumate din efortul axial din stalp (cel putin asa reiese din diagrma de forta taietoare din dala.Am avut niste contradictii cu colegii mei dar nu am putut argumenta prin formulare matematica. Ei sustin ca ar trebui sa verific la strapungere luand efortul axial din stalp minus reactiunile; eu lea-m zis ca asta se aplica la dale subtiri si nu dale groase a caror grosime este mai mare de 1/8 din deschiderile dintre stalpi. In cazul lor a fost necesara platbenzi lungi de 3m cu dornuri de fi14. ETABS zice ca nu amnevoie de armare la strapungere. Stie cineva sa aduca o lumina in dilema mea?
    Cu stima,
  • Accepted Answer
    Bună ziua,
    Din ce perspectivă ipoteza menționată " eu lea-m zis ca asta se aplica la dale subtiri si nu dale groase a caror grosime este mai mare de 1/8 din deschiderile dintre stalpi" nu se poate aplica și pentru radiere mai groase? De la ce grosime s-ar încadra dalele la dale subțiri?
    Modelarea pentru verificare la străpungere pe ce tip de spring-uri s-a făcut?

Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.359.1: array (
  0 => '2014-03-04 19:31:45',
)