Extras armare

Buna ziua,

Exista un normativ/standard care sa legifereze modul in care proiectantul transmite extrasele de armare catre beneficiar? 

Intrebarea este adresata in contextul in care intalnesc din ce in ce mai multi constructori care cer atasat langa extrasul de armare si fasonul fiecarei bare scoase, lucru usor de realizat in cazul folosirii unui program de detaliere, insa foarte migalos si cu posibilitate de eroare destul de mare in cazul utilizarii de solutii clasice ( autocad). 

Comments

• Accepted Answer
    Lista cu fasonari, din ce stiu eu, nu este obligatorie atata timp cat fasonarea barelor este prezenta in detaliile de armare si planul este insotit de un extras "clasic". Momentan desenul tehnic este reglementat de SR (EN) ISO, gasesti detalii in (SR (EN) ISO 5455-97,4066-96,4157,5457)
  • Accepted Answer
    Pai cer si fiecare bara scoasa separat pentru ca le este lene, mai pe romaneste sa isi extraga din desen si extras informatiile necesare. Nu cred sincer sa exista vreo reglementare in acest sens, stiu ca ma mai "lovesc" si eu de aceasta doleanta a unor executanti. Cred ca e un aspect care trebuie stabilit din start cu executantul, macar sa stii la ce sa te astepti.
     Multa bafta! :)
  • Accepted Answer
    Multumesc!
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.353.1: array (
  0 => '2014-02-10 08:09:45',
)