It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!
Citeste articolul complet pe Encipedia: Analiza Pushover.
Info | CommentModel->PageWhere() |
Info | CommentModel->CachePageWhere() |
Info |
Comment.Page.30.289.1: array ( 0 => '2013-04-23 16:56:53', ) |
Comments
Buna ziua,
Din cate am inteles cu Analiza Pushover se poate verifica si factorul de comportare q.
As dori sa intreb daca se poate considera ca alfa ultim forta de 16647 kN, iar ca alfa unu (aparitia primei articulatii plastice) forta de 14232 kN? (fortele sunt luate din tabelul - pushover curve din articol).
Metoda de analiza static neliniara (pushover) reprezinta o alternativa de proiectare la calculul static liniar echivalent care foloseste factorul de comportare q.
Legat de valorile din tabelul "Pushover curve" - se poate considera alfa u asociat valorii de 16647 kN, iar pentru valoarea asociata alfa 1 ar trebui considerata forta laterala care produce aparitia primelor articulatii plastice, in cazul de fata pentru valoarea de 9755 kN apar primele 4 articulatii (observabile in tabel in intervalul B-IO). Pasul de 14232 kN are asociata o stare de plastificare prea avansata - 157 articulatii in intervalul B-IO si 90 articulatii in intervalul IO-LS)
Am incercat si eu modelarea in ETABS a structurii de mai sus, dar la curba push-over valoarea maxima pe ordonata este 10x103, respectiv pe abscisa este 400x103, in timp ce la dvstra valorile sunt
20x103 pe ordonata si 500x103 pe abscisa. De asemenea valoarea max. a cursorului afiseaza 3.413E-01, 9032.26, in timp ce in ex. dvstra val. afisata sunt 5.014E-02, 15531.14. Nu am gasit optiunea File/Display Tables, iar articulatiile plastice din cadrul ax 1 la baza stalpilor la mine au culoarea corespunzatoare lui B in pasul 11, de abia in pasul 28 capata culoarea corespunzatoare lui IO.
Ma puteti ajuta cu o lamurire?
Va multumesc in avans.
P. Dragomirescu
Va sugerez sa trimiteti modelul Dvs. (fisierele .edb si .$et) la adresa [email protected] si il voi analiza. Altminteri este dificil de identificat motivul pentru care ati obtinut aceste diferente.
Optiunea File/Display Tables este accesibila din interiorul celei de Display/Show Static Pushover Curve (singura optiune de submeniu din fereastra de Show Static Pushover Curve).
Va referiti probabil la anexa G (informativa) a P100-3 ?
http://www.mdrap.ro/userfiles/consultari_publice/24_04_13/act_28.pdf
Analiza pushover pune la dispozitie raportul real de suprarezistenta al structurii ( α u / α 1) .
Deasemenea pe baza estimarii cerintei de deplasare a structurii ( conform anexei D din P100-2013) si raportarea ei la deplasarea corespunzatoarea initierii curgerii se poate calcula un factor real q0.
Factorul de comportare q, rezultat din analiza pushover, rezulta prin multiplicarea celor doua marimi de mai sus. ( q= α u / α 1 * qo )