Exemplificare fotografică a unei soluţii mixte de consolidare pentru o clădire din Japonia - Izolare

În articol se prezintă imagini din timpul execuţiei unei soluţii mixte de consolidare a unei clădiri din Japonia. Soluţia mixtă combină elemente tradiţionale folosite in consolidarea structurilor precum şi tehnologii mai noi precum izolarea bazei şi cămăşuire a elementelor cu fibre de carbon.
Imaginile au fost furnizate de către dl. Matsutaro SEKI, expert japonez, prezent în România timp de mai mulţi ani în cadrul programului româno-japonez de reducere a riscului seismic pentru clădiri, desfăşurat în perioada 2002-2008.

Citeste articolul complet pe Encipedia: Exemplificare fotografică a unei soluţii mixte de consolidare pentru o clădire din Japonia.

Comments

  • Va multumim foarte mult pentru acest articol, este foarte interesant! 
    Am insa cateva nelamuriri legate de ancorele din fibra de carbon. Nu se intelege foarte clar ce element este consolidat si cum este ancorat. Este vorba de un perete consolidat, ancorat de stalp? Ancorele sunt de fapt fasii de CFRP (varianta material textil)? Sunt diferite de materialul folosit pe suprafata intregului perete? 
    Exista vreun model de calcul pentru sistemul de ancorare in cazul consolidarilor cu polimeri armati cu fibre (eventual made in Japan) pe care l-ati recomanda?

    Cu stima,
    A. Dutu
  • edited May 2013
    Buna ziua,
    In materialul fotografic pus la dispozitie de catre dl. Seki sunt prezentate, cu titlu exemplificativ, unele imagini continand diferite modalitati de consolidare a unei cladiri din Japonia. Este remarcabil aspectul de diversitate aplicat in strategiile de reabilitare ale constructiilor japoneze, pentru fiecare element aplicandu-se tehnologia optima de consolidare, spre deosebire de caracterul uniform al solutiilor propuse in alte tari.
    Imaginea la care faceti referire prezinta intr-adevar un perete consolidat cu FRP si prevazut cu ancore din acelasi material pentru preluarea eforturilor de intindere aferente acestor ancore. Este de presupus din imagine ca ancorele sunt fixate in grosimea stalpului folosind materiale epoxidice.
    Legat de modelele de calcul, exista materiale normative de valoare in literatura de specialitate, cum ar fi ACI 440.2r-08 (USA) sau ghidul 'FRP wrapping guidelines' - japonez. Totusi, un accent deosebit trebuie pus pe conditiile tehnologice si pe cele specificate de producator, acestea avand un impact major in eficienta si siguranta acestei solutii.
  • Buna ziua, 

    Va multumesc pentru raspuns! 
    Japonia este intr-adevar o tara aparte, in multe privinte!
    Materialul japonez la care faceti referire este intr-adevar foarte util pentru structuri din beton armat.

    A. Dutu

Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.288.1: array (
  0 => '2013-05-09 13:39:30',
)