It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!
Citeste articolul complet pe Encipedia: Q3 - grinzi de beton armat.
Info | CommentModel->PageWhere() |
Info | CommentModel->CachePageWhere() |
Info |
Comment.Page.30.274.1: array ( 0 => '2016-06-29 07:14:38', ) |
Comments
Intrebarea mea este cum dimensionam armatura din talpa grinzii? pentru ca acele talpi incarcate cu forte concentrate putem utiliza sau Strut&Tie. Sau o putem calcula sectionand consola la fata grinzii si considerand-o incastrata. astef imi rezulta o arie necesara de 771.6 mmp. si acum cu aceasta arie dimensionez etrieri din talpa. insa etrierii cum e dispun? nu cred ca e corect sa iau o lungime aferenta egala cu jumate de distanta intre fortele concentrata si in acea lungime aferenta sa dispun armaturile. pentru ca efortul de compresiune in multe din armaturi nu va ajunge deoarece sunt departe si nu vor da nici un efect. atunci trebuie dispuse aproape de forta=> cat de aproape??
Apoi apare intrebarea cu distanta intre etrieri deoarece avem 3 tipuri de etrieri:
Etrieri din talpa, etrierii rezultati din calculul la forta taietoare si etrierii de suspendare. care vor da relativ diferiti??
Bună ziua,
Modul de determinare și de detaliere este cel menționat de dumneavoastră, doar eforturile de suspendare se vor suparpune cu cele determinate de forța tăietoare globală. Pentru aripa grinzii se pot aplica ambele modele; S&T -unde se verifică și secțiunea de beton, iar pentru cel de consolă scurătă se determină doar armare. Dispunerea etrierilor din consolă se poate face pe zonă aferentă de 2hconsolă (60cm) sau 2.5hconsolă ( unghiul diagonalei q între 45 și 22.5deg). Etrierii de suspendare se dispun similar în zona forțelor concentrare. Model S&T.
Forța de dimensionare a etrierilor în zona reazemelor va fi de 2x200kN, datorită faptului că forțele din apropierea reazemelor se transmit direct la reazăm prin beton, nu mai intervine fenomenul de suspendare. Forța pe cuțitul de rezemare va fi 4x200kN.
Dacă aveți un model de armare pentru grindă îl puteți expune, pentru a face mai ușoară discuția.