Q4 - plăci plane - Placi plane - Quiz... - Educational

Pentru o placă încărcată uniform distribuit având schema de rezemare conform figurii de mai jos care este raportul dintre încărcarea maximă pe care o poate suporta placa şi încărcarea corespunzătoare intrării în curgere (formării primei linii de plastificare)?

Citeste articolul complet pe Encipedia: Q4 - plăci plane.

Comments

• Placa descarca unidirectional, armatura de rezistenta fiind 5D10/m
    Schema statica este o bara incastrata la ambele capete.
    Momentele in reazeme sunt q x l x l /12 si in camp q x l x l /24.
    Momentele determinate din armarea de rezistenta 5D10/m = 10.6 KNm/m
    Incarcarea capabila ar rezulta din (Ms+Md)/2 + Mc = q x l x l /8 => q cap = 3.46 KN/mp
    Prima linie de plastificare cred ca ar aparea in reazem, incarcarea rezultata din egalarea 10.6 KNm/m cu q x l x l /12 => q = 2.6 KN/mp
    Deci raportul 3.46/2.6 = 1.33
    (p.s.1: placa va continua sa se incarce, doar momentele din camp continuand sa se creasca. din calcul observ ca incarcarea q cap in camp este de 5.19 KN, rationamentul mi se pare corect insa nu inteleg urmatorul fapt: daca incarcarea capabila totala este 3.46 cum poate creste aceasta pana la 5.19 KN in camp.)
    p.s.2 astept si o alta parere sau solutie pentru a ma putea edifica.
  • reload, reload si niciun reply.
    Ideea acestui tip de forum este foarte buna, productiva si de viitor insa nu se poate implementa ex-abrupto.
    Perioadele de tranzitie produc intai victime colaterale, pana ajung la rod.
  • Rezolvarea este buna. Insa nu am inteles ce vrei sa zici prin incarcarea q cap in camp este de 5.19kN.
    In momentul in care incarcarea q atinge valoarea 2.6 kN/mp in reazeme se atinge momentul capabil si se formeaza liniile de plastificare. In acelasi timp in camp se atinge momentul de ql^2/24=10.6/2=5.3kNm/m. Incarcarea q poate fi crescuta pana in momentul in care si in camp se ajunge la momentul capabil.

image
  • Buna ziua,
    Consider ca ideea site-ului si forumului e una foarte buna.Sunt multe articole care pot fi dezbatute, si astfel de discutii lipsesc in comunitatea inginereasca, ar trebui dezvoltate.
    Despre placa eu am urmatoarea parere : placa descarca pe directia scurta unde nu este incastrata pe nici o directie. Deci singura armatura care lucreaza este cea de 5 fi 8 din camp. Momentul cand intra armatura in curgere este Aa * Ra* ha, al armaturii din camp de 5 fi 8. Fata de acest moment placa se mai poate incarca pana cedeaza armatura din camp - inca 30-35% fata de rezistenta de calcul a otelului.
    Cu respect,
    Ing. Alexandru Andritoiu
  • Placa ar descarca pe directia scurta daca ar avea la ce sa descarce. In cazul de fata placa este incastrata pe 2 laturi (laturile scurte), celelalte 2 fiind libere.
  • Buna ziua,

Daca este libera pe laturile lungi, este asa cum ziceti Dvs. Eu imi facusem socoteala ca este simplu rezemata pe laturile lungi.

In alta ordine de idei, cum ati reusit sa atasati schite in mesajul Dvs?

Cu respect,

Ing. Alexandru Andritoiu

• Schitele le-am desenat in Autocad si le-am facut imagine impreuna cu relatiile atasate si am incarcat imaginea pe un site de imagini (ex: ImageShack, Photobucket). 
    Pentru a atasa imaginea in comentariu apasati Insert Image si copiati link-ul imaginii de pe site-ul respectiv. 

• Multumesc pentru raspuns!
  • Solutia  pe care eu o propun este urmatoarea :incarcarea maxima pe care o poate suporta placa se obtine din conditia de rezistenta( momentul maxim efectiv sa fie egal cu momentul capabil minim),iar incarcarea corespunzatoare intrarii in curgere a placii se obtine folosind principiul lucrului mecanic virtual.

Solutia o gasiti la adresa:

http://www.scribd.com/doc/148769804/Q4-Placi-Plane

Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.262.1: array (
  0 => '2013-04-22 13:53:06',
)