Aria şi masa unitară a barelor de armătură uzuale - Resurse utile - Proiectare

Tabele conținând ariile de armătură uzuale, precum și procente minime pentru diferite elemente din beton armat

Citeste articolul complet pe Encipedia: Aria şi masa unitară a barelor de armătură uzuale.

Comments

• Buna ziua, aria si masa barelor de armatura intabelate sunt utile, dar tabelele ce fac referire la procentele minime de armare le-as incadra altfel. Spre exemplu pe categorii de elemente:

- stalp (procent de armate total / procent pe latura)
    - grinda ( procent la partea de sus / jos)
     - placa;
     - radier;
     - fundatii continue;
     - fundatii izolate.

Multumesc de sugestie.
  • Buna ziua,

Tinand cont de sugestiile Dvs., s-a completat articolul în acest sens.

• Foarte bun articolul.
    Ar fi utila o versiune printabila.
  • Revin cu doua observatii:

1. Consumurile specifice sunt orientative, opinia mea este ca pot fi valabile pentru structuri "cuminti" care respecta regulile de buna alcatuire. Realizarea unor consumuri reduse precum cele publicate implica o proiectare atenta si migaloasa, de obicei in contradictie cu suportul temporal si financiar. 
    2. Pierderile tehnologice trebuie explicitate. In practica cred ca sunt mai mari. Cu cupoane de bare de diametru mare - sa zicem lungimi mai mici de 100 de diametre - nu poti face decat eclise pentru suduri, distantieri, tarusi si altele asemenea.

• Buna ziua,

Legat de versiunea printabila, site-ul Encipedia nu are implementata aceasta functie, incercand sa incurajeze folosirea online a materialelor prezentate.
    Legat de observatii, am adaugat o mentiune in acest sens.
    Multumim pentru aprecieri si observatii.

• Buna ziua,

Sunt de acord cu decizia dumneavoastra de a utiliza informatia doar online, dar cred ca ar fi util in cazul acesta sa existe posibilitatea de a salva ca si "favorite" in contul de utilizator anumite articole gasite poate intamplator si asupra carora la un moment dat s-ar putea sa fie nevoie sa revii pentru improspatarea informatiei!

Multumesc!
  • Buna ziua,

Retinem sugestia Dvs., este binevenita, vine pe fondul unor discutii mai vechi asupra crearii unui spatiu personal al utilizatorului, cu posibilitatea organizarii acestuia, si eventual a interactiunii la nivel privat cu alti utilizatori ( grupuri de comunicare).

Asadar, va multumim pentru sugestie, o luam in considerare, iar daca mai aveti si alte sugestii legate de acest concept, va rugam sa ni le propuneti.
  • Buna ziua, am o nelamurire privind procentul de armare la placi. In "Proiectarea structurilor de beton dupa SR-EN 1992-1" (Zoltan Kiss si Traian Onet), cap. 5.2.1.1 "Reguli de armare pentru elemente structurale. Placi", se face trimitere la cap. 5.2.2.2 "Grinzi. Dispozitii constructive privind armarea longitudinala", unde este specificat ca aria de armatura minima intinsa in zone seismice se calculeaza cu As,min=0,5*(fctm/fyk)*b*d.
    As dori o confirmare sau infirmare acestei afirmatii de mai sus.
    Multumesc!
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.172.1: array (
  0 => '2014-11-03 09:35:28',
)