Plăci cu descărcare bidirecțională. Reguli de armare, prevederi constructive.. - Plăci plane de beto

Se determină prin calcul armătura longitudinală din câmp şi din reazeme pe ambele direcţii. În urma calculului de dimensionare rezultă necesarul de armătură pe unitatea de lungime. Plăcile armate pe 2 direcţii se pot arma atât cu plase legate cât şi cu plase sudate. Plasele legate pot avea fie numai bare drepte, fie bare drepte şi bare înclinate, pe ambele direcţii.

Citeste articolul complet pe Encipedia: Plăci cu descărcare bidirecțională. Reguli de armare, prevederi constructive...

Comments

  • Referitor la golurile din placi:
    In articol se prezinta cateva precizari referitoare doar la un singur gol (mic, mediu, mare).
    Ce se intampla cand intr-o placa am mai multe goluri mici? Cum imi pot da seama daca este suficient sa bordez golul cu cantitatea de armatura intersectata de acesta sau daca este necesar sa modelez placa cu goluri respective intr-un soft.

    Caz concret: am vazut un planseu care pe un "ochi" de placa avea 4 goluri (2 pentru instalatiile sanitare si 2 pentru canale de ventilare). Fiecare gol, in parte, se incadra in categoria golurilor mici dar efectul tuturor 4 ar fi putut afecta rezistenta placii.
    Cu alte cuvinte, cum pot determina rapid (arie echivalenta, etc.) numarul maxim de goluri mici dintr-o placa pentru ca nu este necesar sa tin cont de ele in analiza structurala?
  • Conditia data in articol se refera la suma dimensiunilor tuturor golurilor dintr-un panou de placa pe o anumita directie. Conditia are insa caracter conventional. Daca exista dubii privind comportarea placii cu goluri este recomandat calculul cu elemente finite de suprafata.
  • Va multumesc pentru raspuns!
Sign In or Register to comment.

Debug Trace

Info CommentModel->PageWhere()
Info CommentModel->CachePageWhere()
Info
Comment.Page.30.112.1: array (
  0 => '2012-12-18 10:18:49',
)